Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

 

İş bu Aydınlatma Metni, “www.boudesignstudio.co” (Bundan sonra “site” olarak anılacaktır.) internet sitesi ile alakalı olarak Kişisel Veri Sahipleri’nden ve/veya üçüncü kişilerden elde edilen kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca veri sorumlusu olan, TİM MİMARLIK DEKORASYON İNŞAAT TURİZM LTD. ŞTİ. tarafından kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, kişisel veri işleme faaliyetlerinin amaçları ve hukuki nedenleri, kişisel veriler aktarılıyorsa buna ilişkin esaslar ve veri sahibi olarak haklarınız konularında şeffaf bir şekilde sizleri bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

KVKK uyarınca kişisel veri sahibi olarak paylaştığınız Kişisel Verileriniz Veri Sorumlusu olarak belirlenen Şirket tarafından aşağıda belirtilen kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

1.TANIMLAR ve KISALTMALAR

İşbu Aydınlatma Metni’nde geçen;

Şirket : Abdi İpekçi Caddesi Şevket Paşa Apt. No: 38/6 Nişantaşı / İSTANBUL

mukim TİM MİMARLIK DEKORASYON İNŞAAT TURİZM LTD. ŞTİ.’yi,

Kişisel Veri : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,

Kişisel Verilerin İşlenmesi : Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,

Kişisel Veri Sahibi : Kişisel verisi işlenen gerçek kişiyi,

KVKK : 7 Nisan 2016 tarihinde Resmî Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,

Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına Kişisel Verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

Veri Sorumlusu : Kişisel Verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi

İnternet Sitesi/Site : “www.boudesignstudio.co” ‘yu ifade eder.

 

2.İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER

Şirket ile aranızdaki ilişkiye bağlı olarak işlenen ve kişisel verilerinizin çeşitleri ve sayıları işlenme nedenine göre değişiklik gösterecek olmakla birlikte; Şirket ile paylaştığınız yahut Şirket tarafından üçüncü kişilerden elde edilen Kişisel Veriler, aşağıdakilerden ibarettir.

 

 

Kişisel Veri Kategorileri Topladığımız Kişisel Veriler
Kimlik Verileri Kullanıcıların ad, soyadı bilgileri, TC kimlik numarası, doğum tarihi, cinsiyet
İletişim Verileri Adres bilgileri, kullanıcıların telefon numaraları, mail adresleri,
Finans Verileri Kredi Kartı Bilgileri, banka bilgisi, Banka kartı veya kredi kartı numarası, son kullanım tarihi ve cvv kodu
Çerez Bilgileri Site içerisindeki davranışları, konumu, tarayıcı bilgisi, işletim sistemi bilgisi, site ziyaret süreleri, alışkanlıkları, ilgi alanları, IP adres bilgileri
Pazarlama Verisi Alışveriş geçmişi bilgileri, Anket Bilgileri, Kampanya Katılım Bilgileri, Web Sitesi Kullanım Verileri
Görsel ve İşitsel Kayıtlar Mağazalarımıza ziyaret yapılmışsa kamera Kayıtları, çağrı merkezi ve iletişim numaralarımızla yapılan görüşmeler için ses kayıtları, destek uygulamalarındaki ses ve kamera kayıtları
İşlem Güvenliği Verisi İnternet sistem kayıtları, Kullanıcı oturum bilgileri.

 

Kişisel verileriniz KVKK m. 4’te belirlenen genel ilkeler uyarınca, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel, belirli, açık ve meşru amaçlar için, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü ve ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilerek işlenmektedir.

Kişisel veriler, KVKK’ nın 5. maddesi uyarınca Kişisel Veri Sahibi’ nin açık rızası olmaksızın işlenemez. Ancak yine aynı madde hükmüne göre aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, Veri Sahibi’ nin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri Sorumlusu’ nun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Kişisel verinin, Veri Sahibi’ nin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Kişisel Veri Sahibi’ nin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Veri Sorumlusu’ nun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

3.KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN GENEL İLKELER, KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARI ve AMAÇLARI

Kişisel verileriniz KVKK m. 4’te belirlenen genel ilkeler uyarınca, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel, belirli, açık ve meşru amaçlar için, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü ve ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilerek işlenmektedir.

Kişisel veriler, KVKK’ nın 5. maddesi uyarınca Kişisel Veri Sahibi’ nin açık rızası olmaksızın işlenemez. Ancak yine aynı madde hükmüne göre aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, Veri Sahibi’ nin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri Sorumlusu’ nun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Kişisel verinin, Veri Sahibi’ nin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Kişisel Veri Sahibi’ nin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Veri Sorumlusu’ nun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Şirket, işbu Aydınlatma Metni’ ne konu kişisel verilerinizi mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Alışveriş sitemiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, Alışveriş sitemiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Alışveriş sitemizin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, Alışveriş sitemiz ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile tarafımızın sunduğu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, İlgililerin olası hak ve alacak taleplerinin tesisi Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi, Ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi, Şirketimiz ve Şirketimiz adına şubelerimiz, çağrı merkezimiz, bağlı şirketlerimiz tarafından ya da internet sitelerimiz ile sosyal medya sayfalarımız veya ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve diğer yasal mevzuat kapsamında, yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlamak, Müşterilere daha iyi hizmet verebilme, çeşitli avantajlar sağlayıp sunma, satış, pazarlama, bilgilendirme, promosyonlar hakkında bilgi verebilme, kampanya ve koşulları hakkında bilgi sağlama, anket, müşteri memnuniyet araştırmalarını yapabilme, satın alma işlemlerinizi sağlama hızlandırma, siparişlerinizi alma ve teslim edebilme, Müşterilere yönelik kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, Müşteri hareketlerinin takip edilerek kullanıcı deneyimini arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve alışveriş sitemize ait internet sitesi ile mobil uygulamanın işleyişinin geliştirilmesi ve müşteri ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, Müşteri memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dahil olmak üzere dahil olmak üzere alışveriş sitemizin ürün ve/veya hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, alışveriş sitemizin sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlemektedir.

4.KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMLERİ ve HUKUKİ SEBEPLERİ

Kişisel Verileriniz, Şirket tarafından

  • “www.boudesignstudio.co”, e-posta, çağrı merkezi, mağaza, kamera, mobil uygulama

gibi kanallarla KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak, KVKK’ nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen Kişisel veri işleme şartları kapsamında işbu Aydınlatma Metni’ nde belirtilen amaçlarla toplanabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

İşbu Aydınlatma Metni’ ne konu kişisel verileriniz bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması ve Veri Sorumlusu’ nun meşru menfaatleri için gerekli olması hukuki sebepleri dayanak alınarak işlenmektedir.

5.KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI, AKTARIM AMAÇLARI ve SÜRELER

Kişisel Veri Kategorileri Aktarım Yapılan Kurumlar Aktarım Amaçları Saklama Süresi
Kimlik Verileri Kargo, banka, şirket paydaşları, şirket yetkilileri, iştirak ve bağlı ortaklıklar, resmi kurum ve kuruluşlar, kurum içi bölümler, tedarikçiler

 

Satışı yapılan ürünlerin veya hizmetin temini, ürünlerin veya hizmetin tarafınıza sağlıklı şekilde ulaştırılması, müşteri yönetimi datasının tutulması, hizmet veya ürünlere ait ödeme işlemlerini sağlamak, kampanyalardan haberdar etmek, oluşabilecek anlaşmazlıkları çözümlemek, kurum içi işlemleri gerçekleştirebilme gereği ile aktarılmaktadır. Sözleşmeler ilişkinin bitmesinden itibaren 10 yıl
İletişim Verileri Kargo, şirket paydaşları, şirket yetkilileri, iştirak ve bağlı ortaklıklar, resmi kurum ve kuruluşlar, kurum içi bölümler, tedarikçiler

 

Satışı yapılan ürünlerin veya hizmetin temini, ürünlerin veya hizmetin tarafınıza sağlıklı şekilde ulaştırılması, müşteri yönetimi datasının tutulması, kampanyalardan haberdar etmek, oluşabilecek anlaşmazlıkları çözümlemek, kurum içi işlemleri gerçekleştirebilme gereği ile aktarılmaktadır. Sözleşmeseler ilişkinin bitmesinden itibaren 10 yıl
Finans Verileri Banka, kurum içi bölümler, şirket paydaşları, şirket yetkilileri, iştirak ve bağlı ortaklıklar Ürünlere veya hizmete ait finansal işlemleri sağlayabilmek ve kontrolü için aktarılmaktadır. Sözleşmeseler ilişkinin bitmesinden itibaren 10 yıl
Pazarlama Verisi Analiz firmaları, reklam firmaları, araştırma firmaları, alt yapı firması Kullanıcı oturup kayıtları ve davranışlarına göre kampanyalar sunabilmek, davranışlarına göre farklı ürünler önerebilmek ve ürünlerin satışını gerçekleştirebilmek amacıyla aktarılmaktadır. 10 yıl
Görsel ve İşitsel Kayıtlar Şirket paydaşları, şirket yetkilileri, iştirak ve bağlı ortaklıklar, resmi kurum ve kuruluşlar, kurum içi bölümler, alt yapı sağlayıcıları Ürünler veya hizmete ait desteğin verilebilmesi, anlaşmazlıkların giderilebilmesi istenmesi halinde yasal konuların çözümlenmesi amacıyla aktarılmaktadır. 5 Yıl
İşlem Güvenliği Verisi Şirket paydaşları, şirket yetkilileri, iştirak ve bağlı ortaklıklar, resmi kurum ve kuruluşlar, kurum içi bölümler, alt yapı sağlayıcıları Ürünler veya hizmete ait desteğin verilebilmesi, anlaşmazlıkların giderilebilmesi istenmesi halinde yasal konuların çözümlenmesi amacıyla aktarılmaktadır. 10 Yıl
Çerezler ve IP Adresi Analiz firmaları, reklam firmaları, araştırma firmaları, alt yapı firması Kullanıcı oturup kayıtları ve davranışlarına göre kampanyalar sunabilmek, davranışlarına göre farklı ürünler önerebilmek ve ürünlerin satışını gerçekleştirebilmek amacıyla aktarılmaktadır. Gizlilik ve Çerez politikası metnini inceleyiniz.

6.KİŞİSEL VERİLERİNİZİN GÜVENLİĞİ

Kişisel verilerinizi korumak için Şirket, ilgili gizlilik ve veri güvenliği yasaları ye yönetmelikleri ile tutarlı olan uygun tedbirleri almakta ve teknolojinin durumuna, uygulama masraflarına ve korunacak verilerin içeriğine bağlı olarak, imha, kayıp, değişiklik, izinsiz açıklama veya verilerinize izinsiz erişim gibi riskleri önlemek üzere teknik ve kurumsal tedbirleri uygulamaya koymaktadır.

İşbu Aydınlatma Metni’ne konu kişisel veriler Şirket bünyesinde yalnızca sınırlı kişilerin erişimine açık olarak muhafaza edilmektedir. İşbu kişisel veriler işleme süresi sonunda şirketin Kişisel Verileri Koruma ve İmha Politikası’ nda gösterildiği şekilde silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilmektedir.

7.KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

7.1. Kişisel veri sahipleri, Şirket’le paylaşmış oldukları kişisel verilerin doğru, eksiksiz ve güncel olmasından ve diğer kişilere ait kişisel veriler paylaşılıyorsa işbu verilerin geçerli ve mevzuata uygun şekilde toplanmasından sorumludur. Kişisel veri sahibi, Şirkete kişisel verilerini sağladığı diğer kişileri bu Bildirimin içeriği hakkında bilgilendirecek ve kişisel verilerinin Şirket tarafından bu Bildirimde belirtildiği şekilde (transfer ve açıklama dahil) kullanılması için onaylarını almakla yükümlüdür.

7.2.KVKK ve ilgili mevzuat kapsamda Kişisel Veri Sahipleri;

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Kişisel Veri Sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi içerir başvurunuzu açık, anlaşır bir şekilde ve kimlik ve adres bilgilerini tespit edici belgeleri de ekleyerek; yazılı ve ıslak imzalı olarak elden, postayla ya da noter kanalıyla Veri Sorumlusu Şirket’in Abdi İpekçi Caddesi Şevket Paşa Apt. No: 38/6 Nişantaşı/İSTANBUL adresine iletebilirsiniz.

Şirket, cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkına sahip olmakla birlikte başvurunuzda;

  • Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
  • Talep konunuzun,

Bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir. Taleplerinizi yukarıda belirtilen şekilde Şirket’e iletmeniz durumunda Şirket, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır.

ŞİRKET İLETİŞİM BİLGİLERİ:

TİM MİMARLIK DEKORASYON İNŞAAT TURİZM LTD. ŞTİ.
Abdi İpekçi Caddesi Şevket Paşa Apt. No: 38/6 Nişantaşı/İSTANBUL

Tel: +90 212 257 21 00

e-mail: info@boudesign.net